Makinenin Su Alıp, Programı Bitirmesi Sorunu İçin Çözüm

Uzun yıllardır ufak tefek sorunlarıyla da olsa kullandığım çamaşır makinesi kısa bir süre önce beni tamamen bıraktı. Normal şekilde çamaşır makinesine çamaşırları dolduruyor, deterjan eklemelerini yapıyor ve program ayarlamasından sonra makineyi çalıştırıyorum. Normal şekilde suyu alan makine su alma işleminin ardından bitti uyarısı veriyor ve çamaşırlarımı yıkamıyordu. Her ne kadar farklı programlar denesem de değişen bir şey olmadığı için nasıl çözebileceğim veya nereden profesyonel destek alabileceğim konusunda internette biraz araştırma yaptım. Birkaç yerdeki araştırmaların ardından ulaştığım Arçelik Servisi web sitesinden bu sorunum için gerçekten kaliteli bir destek aldım. Uzman ekipler, makinemin yıkama yapmaması sorununu kolay ve ekonomik şekilde çözebilmem için ufak bir müdahalede bulunmamı önerdiler.

 

Çamaşır makinelerinde kazanın dönüşünü sağlamak için gerekli olan ateşlemeyi sağlayan makine motorunda 2 parça kömür bulunuyormuş. Bu kömürler uzun süre kullanımın ardından haliyle bitebiliyormuş ki bu durumda makine kazanı dönüş yapamayacağından su alma işleminin ardından doğrudan program bitti uyarısı verebiliyormuş. Bunun makinemin alt kısmından makine motoruna ulaşarak, burada makinenin sağ ve sol yanlarındaki kömürleri kontrol ettim. Ancak kömürler daha vardı ve herhangi bir sorunları bulunmuyordu. Eğer sorun kömürlerden kaynaklı olsaydı sadece kömür alıp, yerine takarak sorunum çözülecekti. Ancak makinemde böyle bir sorun olmadığından Arçelik Servisi ekipleri zaten bölgede gezici araçlarla hazır şekilde bulunduklarından, kısa sürede adresime gelerek, makinemin neden su alma işleminden sonra bitti uyarısı verdiğini belirlemek için gerekli olan testleri yapmaya başladı.

 

Makinenin motor ve kazan arasındaki kayışının yerinden çıkıp, çıkmadığını veya kopup, kopmadığını kontrol ettiler. Kayışta bir problem olmadığından gerekli testler için hem makine motorunu hem de makine kartını sökerek, servise götürdüler. Ertesi gün beni arayarak, makine motorunda yanma meydana geldiğini ve bu yüzden değişmesi gerektiğini belirttiler. Bana ne kadar mal olacağına ilişkin detaylı bilgi de veren Arçelik Servisi personelleri, benim talebim doğrultusunda kısa sürede gelerek, yeni makine motorunu ve söktükleri kartı yerine takarak, makinenin onarımını hızlıca tamamladılar. Şimdi makinem herhangi bir sorun yaşatmadan gayet iyi şekilde yıkama yapabiliyor.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.