Buzdolabına Çözüm: Sirke

Buzdolaplarının hijyeni ciddi önem taşır. Hemen hemen herkes bu konuyla alakalı epeyce dikkatli davranıyor. Peki, bu titizlikte yapılmış olan işlemlerin sizce ne kadarı doğru? Buzdolapları da belli bir süre bir sonra kirleniyor. Gıdaların dökülmesi, sebze ve meyve çürükleri, yumurta kırıkları, parmak izleri buna benzer ek olarak birden çok faktör buzdolaplarının kirlenmesine neden olmaktadır. Ancak temizlikte kullanılan bir takım malzemeler buzdolaplarında güzel olmayan bir manzara oluşturabiliyor. Buzdolabı ne ile temizlenir? Buzdolapları temizlik malzemleri neler?

            Buzdolabının parlak ve temiz olmasını istemeyen yoktur. Ancak bu durum istenince hemen olmuyor. Bayanlar buzdolabını temizlerken deterjan ürünleri kullanıyor. Deterjan kokusu sebzelere, meyvelere ve gıdalara siniyor. Bu da sağlığı negatif etkiliyor. Bazı kişiler ise çamaşır suyu kullanıyorlar. Ancak çamaşır suları kokularının yanında buzdolaplarına da epeyce kayıp veriyor. Önce zamanla çamaşır sularıyla silinen buzdolaplarının renkleri soluyor ve eskimiş bir manzara meydana çıkıyor. Buzdolabının soğutucu etkisini giderici kimyasallar içeriyor. Bir takım bayanlarda krem deterjanlar kullanıyorlar. Bu deterjanlar da buzdolabının rengini matlaştırıyor. Aynı zamanda da buzdolabı üstünde tortular bırakıyor. Yani görsel açıdan kesinlikle temiz bir görüntğü oluşmuyor.

            Buzdolabı temizliğinde kullanılan kimyasal ürünler aslına bakarsanız hijyenik de olmuyorlar. Son günlerde sık sık duyulan karbonatların tüketimi da buzdolaplarına en azından kayıp vermese de istenilen sonucu vermiyor. Bu biçimdeki malzemeler de buzdolabı üzerinde kirli birtabaka oluşmasına neden oluyor.

            Buzdolaplarının hijyenik olması için ne yapılmalı? Aynı zamanda en parlak sonucu vermesi nasıl sağlanmalı? Bu konuda en doğru çözüm de kesinlikle sirkedir. Nedeni ise sirkenin en başta parlaklık vermesidir.  Buzdolabının görüntüsünü sağlam tutmasıdır. Buzdolabına çeşitli şekillerde zarar vermeyen bu etki bakterileri de uzak tutuyor. Bu şekilde yanlızca buzdolabı için değil gıdalar tarafından da epeyce hijyenik bir durum yaratıyor. Ilık bir suyun içine belli bir süre sirke dökülüp sirkeli su ile buzdolabının temizlenmesi en güzel metot. Bu şekilde gıdalar kimyasal kokmuyor. Aynı zamanda da naturel bir metot olması da buzdolabının kullanım geçerliliğini de uzatıyor.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.