Tatile Çıkarken Buzdolabı Fişi Çekilmeli Mi?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil sezonu da başladı. Tüm kışın soğuk ve bunaltıcı etkilerinden kurtulmak ve yazın en özel anlarını doyasıya yaşayabilmek adına yaz aylarında tatile çıkmak herkesin en büyük arzusu durumunda bulunuyor. Ancak ister kışın, ister de yazın olsun fark etmeksizin tatile gitmek beraberinde pek çok sorunu da gündeme getirebiliyor. Bunun başında da beyaz eşya teknolojileri sınıfında yıl boyunca kesintisiz çalışma gerçekleştirmesi gereken buzdolabı geliyor. Buzdolabında bulunan besinlerin bozulmaması ve aynı zamanda da tatil süresince evin kontrolünün sağlanamamasına bağlı olarak olası elektrik arızalarından doğabilecek yangın gibi riskler gündeme gelebiliyor. Bu yüzden de günümüzde tüm uzmanların önerisi tatile çıkılacağı zaman mutlaka evdeki buzdolabının fişinin çekilmesi (sigortanın kapatılması) şeklinde bir çözüm oluşturulması yönünde oluyor.

 

Tatil için yapılacak buzdolabının fişini çekme işlemi yıl boyunca kesintisiz olarak çalışma gerçekleştirme zorunluluğu bulunan buzdolabının belirli bir süre dinlenmesini sağlayacaktır. Ayrıca hali hazırda çekilmiş olmasına bağlı olarak periyodik temizlik ve bakım işlemlerinin gerçekleştirilmesi açısından da son derece önemli bir ‘bahane’ teşkil edebiliyor. Bu yüzden tatile gitmeden önce hazırlıkların buzdolabının fişinin çekileceği şeklinde yapılması ve daha sonrasında da tatil sırasında buzdolabının fişinin çekilmesi gerekir.

 

Buzdolabının Fişini Çekerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Tatile giderken yapılacak buzdolabının fişinin çekme işleminin ani şekilde yapılmaması gerekir. Bunun için belirli süre önceden hazırlıklarının yapılmaya başlanması tavsiye edilir. Buna göre buzdolabının içerisinde bozulma riski bulunan ürünlerin tüketilmesi veya alternatif olarak başka bir kişinin buzdolabında muhafaza için verilmesi gerekir. Bu noktada buzdolabında bulunan et ve benzer nitelikteki ürünlerin bozulması durumunda ortaya çıkartacağı kötü koku, buzdolabında kısa sürede çıkmayabileceği gibi kalıcı bir hale de gelebilir. Buzdolabının modeli gereğince ‘derin dondurucu’ haznesinde buz oluşumu yaşanıyor ise mutlaka fişinin çekilmesi halinde buna dikkat edilmesi gerekir. Eriyecek buzlara karşı gerekli önlemlerin bez gibi ürünler ile alınması ve tamamen erimenin gerçekleşmesine kadar beklenmesi büyük bir önem taşır. Arçelik Servisi merkezimiz, buzdolabının bu süreçte ya da genel olarak yaşayabileceği her türlü probleme ilişkin olarak hızlı, kaliteli ve profesyonel servis hizmetlerini en ekonomik standartlarda kesintisiz olarak tüketiciye ulaştırılıyor.

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.