Buzdolabı sayesinde besinlerimizi daha uzun süreler ilk günkü tazeliğinde saklayabilmemiz mümkün oluyor. Özellikle gelişen teknolojik özellikleri ile buzdolabında besinleri çok kaliteli biçimde saklayabiliyoruz. Pek çok farklı nitelikteki ürünü saklayabildiğimiz buzdolabında kullanım sırasında dikkat etmemiz gereken bazı önemli hususlar bulunuyor. Bunların başında da ürünleri buzdolabında her ne kadar uzun süreler ilk günkü tazeliğinde saklayabiliyor olsak da bu saklama sürecinin belirli bir sınırı bulunduğunu da unutmamız gerektiği gelmektedir. Çünkü bazı besinlerin yapısal özellikleri çerçevesinde buzdolabının teknolojisi ne kadar ileri olursa olsun belirli bir zaman sonra ürünün tazeliğinin sağlıklı bir şekilde saklanabilmesi pek de mümkün olmuyor. Bu yüzden gıdaların buzdolabında saklama süreleri ve koşulları konusunda bilinçli şekilde hareket edilmesi gerekir.
Gıda Türlerine Göre Buzdolabında Saklama Koşul ve Süreleri
Buzdolabınızda saklayacağınız gıdaların niteliklerine göre tamamen bilimsel ve teknik bilgiler ışığında yapılan değerlendirmeler ile belirlenmiş olan saklama koşullarına ve saklama sürelerine dikkat etmelisiniz. Buna göre buzdolabınızın çalışma durumuna göre gıdaların buzdolabında saklama koşul ve süreleri;
Salatalar için(yumurtalı, ton balıklı, tavuklu, etli ve makarnalı); buzdolabının 4 derece ve altında 3 gün ile 5 gün aralığında saklanması gerekir. Derin dondurucu bölümünde saklama için uygun değildir.
Hamburger ve kıymadan yapılan diğer ürünler (Hamburger, hindi, kıyma, dana eti ve kuzu eti karışımları); buzdolabının 4 derece ve altındaki değerlerde 1 gün ile 2 gün kadar saklanabilir. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde ise saklamaya en uygun gıdalardır ve 3 ile 4 ay aralığında burada saklanabilir.
Pastırma ve sosis ürünleri; Buzdolabının 4 derece ve altındaki değerlerinde pastırma 7 gün, sosis 1 ile 2 gün kadar saklamaya uygundur. Derin dondurucu bölümündeyse pastırma 1 ay, sosis 1 ile 2 ay aralığında saklanabilir.
Sosisli sandviç ürünleri; Buzdolabının 4 derece ve altındaki değerlerinde 1 hafta saklanabilen açılmış paketlerinin haricinde açılmayan paketleri 2 hafta kadar saklanabilir. Derin dondurucu bölümündeyse her iki türde de 1 ay ile 2 ay aralığında saklamaya uygundur.
Şeklindedir. Buzdolabınızın kullanımında bu gıda saklama koşullarına dikkat etmeniz sağlıklı bir kullanım açısından çok önemlidir. Ayrıca buzdolabınızın bu saklama koşullarına uygun hareket etmenize rağmen gıdalarınızda çeşitli sorunlar meydana geliyor ise Sultanbeyli Arçelik Servisi iletişim numaralarımız aracılığı ile profesyonel teknik hizmet alabilirsiniz.