Çamaşır Makinasının Kireci Nasıl Çözülür?

 Çamaşır makinalarında oluşan kireç, genelde makinada kullanılan sudan kaynaklanıyor. Bazı şehirlerin şebeke suları aşırı kireçli olmakla beraber kasaba gibi küçük yerlerde kuyu suyu da kullanılıyor. Bu kireçli şebeke suları ve kuyu suları da çamaşır makinalarının kireçlenmesine neden oluyor. Bu kireç makinanın ömrünü kısalttığı gibi zamanla yıkama performansını da düşürüyor. Makinada yıkanan çamaşırlar istenildiği kadar temiz olmuyor ya da tam olarak sıkılmıyor. Yani çalışma sistemi aksıyor ve ya birden bozuluyor ya da küçük aksiliklerle oldukça uğraştırıyor. Bu kireçlenme durumunun çamaşır makinasının kalitesiyle de pek alakası olmuyor. Çamaşır makinaların üst kısımlarında rezistans adında bir kısım bulunuyor. Genelde kireçlenen kısım da bu kısım oluyor. Bu parçanın ömrü genelde 15 yıl civarında iken kireçlendiğinde bu ömür kısalıyor. Bu yüzden çamaşır makinasının kullanım ömrü de kısalıyor. Fakat özenli bir bakım ile bu süre 2 yıl kadar uzatılabiliyor. Peki, çamaşır makinasının kireci nasıl çözülür?

               Çamaşır makinalarında bu kireci önlemek için birkaç farklı yöntem kullanılabiliyor. Bu yöntemlerin ilki genellikle her markette bulunan kireç çözücüler oluyor. Bu kireç çözücülerin belli zaman aralıklarında kullanılması yararlı olabiliyor. İşe yaramadığını söyleyen birçok kişinin aksine çamaşır makinasındaki kireci çözmemekten daha iyi bir sonuç veriyor.

               Çamaşır makinasındaki kireci çözmenin bir diğer yolu ise filtre sistemi. Eğer şebeke suyu kullanılıyorsa ya da kuyu suyu kullanılıyorsa filtre ile bu su arıtılarak çamaşır makinasına geçebiliyor. Böylece kireç oluşturabilecek su da kendi kirecinden arındığı için çamaşır makinasına zarar vermiyor.

               Çamaşır makinasındaki kireci çözmek için çok daha farklı bir yöntem daha bulunuyor. Limon tuzu. Tabi limon tuzuyla beraber sirke kullanılması da etkiyi artıyor. Yöntemin uygulanması ise oldukça basit. 200 gram limon tuzu ile 1 litre sirke çamaşır makinasının tamburu içine dökülüyor. Ardından makinanın derecesi 90 dereceye getiriliyor ve makine uzun programda çalıştırılıyor. İşe yarayıp yaramadığını görmek ise oldukça basit. Makinanın gider borusunu klozete bırakın ve küçük kireç parçacıklarının nasıl çıktığına şahit olun. Artık doğal yöntemler daha çok tercih ediliyor ve bu yöntemler sayesinde makine zarar görmeden kirecinden çok daha kolay bir şekilde arınabiliyor. Daha ayrıntılı bilgi almak için Arçelik servisi sayfamızdan iletişime geçebilirsiniz. Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.